Συμβόλαιο Αλλαγής. Πρόγραμμα ‘Ηλιδα 36.

Το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς μέσα από τις παρατηρήσεις των θεσμικών εκπροσώπων, των ανθρώπων της παράταξης ‘Ήλιδα 36″, των ιδεών των πολιτών και της έγκρισης της ομάδας προγράμματος της παράταξης ‘Ήλιδα 36″.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 26/07/2023

36 άξονες Πολιτικής

1. Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Διεκδίκηση από το κεντρικό Κράτος της Αυτονομίας, της Ανάπτυξης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με κεντρικό ρόλο στη Δευτεροβάθμια υγειονομική φροντίδα στη Βόρεια Ηλεία. Η Ιστορία και η Κοινωνία ΑΠΑΙΤΕΙ ένα σύγχρονο και αναβαθμισμένο Γενικό Νοσοκομείο με γιατρούς, σύγχρονο εξοπλισμό και κλινικές για τους πολίτες και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

α) Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ολοκλήρωση όλων των έργων της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας(2ος όροφος, περιβάλλοντας χώρος, μεταστέγαση υγειονομικών υπηρεσιών, σύνδεση με δίκτυα ενέργειας, αποχέτευσης, νερού και internet με το παλιό κτίριο) εντός 1 έτους και οριστική παραλαβή από το Υπουργείο Υγείας.

β)Ενίσχυση με Γιατρούς του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με εφαρμογή της πρότασης του Ανδρέα Παπαδάκου, του Οκτωβρίου 2021, για ενίσχυση με 1000€ όλων των νέων Ιατρών που θα επιλέγουν να εργαστούν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και θα περιλαμβάνει και παροχή υπηρεσιών κατοικίας, σίτισης, βρεφονηπιακών σταθμών αν υπάρχει ανάγκη, βασικής διατροφής, οδοιπορικών κλπ. Θα υπάρξει συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δημάρχους Πύργου και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων για αντίστοιχη δράση εκ μέρους τους, ώστε να ενισχυθούν όλα τα Νοσοκομεία της Ηλείας.

γ)Επανασύσταση και ενίσχυση του Δικτύου Μαιών της Αμαλιάδας με δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών των Κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας.

δ) Ειδική μέριμνα με την Αντιδημαρχία θεμάτων Υγείας για συνέργιες και δράσεις υπέρ των πολιτών όλου του Δήμου Ήλιδας. Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και του Νοσοκομείου Αμαλιάδας θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

2. Ειδικό πρόγραμμα Πηνείας

α) Ανάπτυξη Αγροτουρισμού, με δίκτυο 16 κοινοτήτων.

β) Ανάπτυξη Τουριστικής κατοικίας (Μόνιμης διαμονής, παραθεριστικής, Χειμερινής περιόδου)

γ) Ειδικό ταμείο Κοινότητας σε κάθε κοινότητα της Πηνείας, για να μπορεί ο κάθε πρόεδρος, με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες να επιλύει τρέχοντα θέματα για την κοινότητά του. Κάθε ταμείο θα έχει ποσά ανάλογα με τον πληθυσμό και τις ανάγκες του που θα προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα, επιχορηγήσεις και άλλες νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

δ) Οργάνωση της πλειοψηφούσας παράταξης για άμεση επίλυση προβλημάτων με επίβλεψη ενός (01) Δημοτικού συμβούλου για κάθε δύο (02) κοινότητες, έτσι ώστε να παίρνονται γρήγορα και αποτελεσματικά οι αποφάσεις σε κάθε κοινότητα της Πηνείας.

ε) Μόνιμος σταθμός Ασθενοφόρου στην Πηνεία για τις κοινότητες, είτε με Δημόσιο είτε με σύμπραξη Ιδιωτών για άμεσες και γρήγορες διακομιδές.

στ) Αγορά ή ενοικίαση ειδικών μηχανημάτων για τις καθημερινές εργασίες στις κοινότητες από το Δήμο Ήλιδας. Συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα υποστήριξης και βοήθειας, για καθαριότητα, καλλωπισμό και βλάβες σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους.

ζ)Ενίσχυση με ειδικό εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων των κοινοτήτων της Πηνείας.

3. Καθημερινότητα του Πολίτη Δήμου Ήλιδας

Ο πολίτης στην Αμαλιάδα αλλά και στις κοινότητες, έχει υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Η καθημερινότητά του πρέπει να βοηθιέται από το Δήμο του, είτε πηγαίνοντας στην εργασία του είτε διασκεδάζοντας είτε κάνοντας μία βόλτα. Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να μπορεί να ζήσει ευχάριστα και δημιουργικά ο πολίτης στο Δήμο Ήλιδας.

Για την Αμαλιάδα και τις κοινότητες έχουμε συντάξει ειδικό πρόγραμμα στο 36 Κοινότητες. 36 Κεφάλαια.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Τα 8 βασικότερα θέματα είναι:

α) Κυκλοφοριακό.

Επίλυσή του μέσα από επιστημονικές μελέτες και προοπτική για το μέλλον. Μία πόλη που θα έχει νέες εισόδους από τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου και πεζοδρόμηση του αστικού κέντρου. Είσοδοι πόλης, με συγκεκριμένη αρχιτεκτονική στρατηγική στη δυτική πλευρά (Σημερινή οδός Πατρών- Αμαλιάδας, και Κουρούτας) με συγκεκριμένη αρχιτεκτονική στρατηγική και στις ανατολικές είσοδοι, από τη νέα εθνική οδό.

i) Πεζόδρομοι – Ιστορικό κέντρο. Άμεση υλοποίηση προγράμματος και πεζοδρόμηση του αστικού κέντρου της Αμαλιάδας. Δημιουργία του μεγάλου Πεζόδρομου που θα ξεκινά από το γήπεδο και θα ακολουθεί όλη τη διαδρομή της “Σοχιάς”. Οι ενδιάμεσοι δρόμοι μέσα στο κέντρο θα ακολουθούν ειδική αρχιτεκτονική χώρου που διαμορφώνει το ιδιαίτερο χρώμα της Αμαλιάδας, το πράσινο και το πολύχρωμο. Μία Κηπούπολη” που θα είναι οργανωμένη και προωθώντας τη βασική έννοια του Δημόσιου χώρου” ως βασική επιδίωξη και κομμάτι της ταυτότητας του Αμαλιαδίτη και της Αμαλιαδίτισσας.

ii) Πάρκινγκ. Δημιουργία 2000 θέσεων στην Αμαλιάδα. (Βλέπε παρακάτω: 6 Δημιουργία Πάρκινγκ.)

iii) Πεζοδρόμια. Ολοκλήρωση και “απελευθέρωση” όλων των πεζοδρομίων σε όλο το δίκτυο της πόλης.

β) Καθαριότητα.

i) Υπηρεσία Καθαριότητας. Αναδιοργάνωσή της και ενίσχυσή της με προσωπικό και εξοπλισμό.

ii) Ανακύκλωση. Πλήρης σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος Ανακύκλωσης στην πηγή και πρόσθεση όλων των ειδικών κάδων (χρώματα) στην πόλη της Αμαλιάδας. Ειδικό πρόγραμμα ενεργοποίησης του πληθυσμού.

γ) Δημοτική Αστυνομία

i) Ηχορύπανση. Ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης των κατοίκων και των επιχειρήσεων για μείωση της ηχορύπανσης και εφαρμογή των νόμων.

ii) Παράνομη στάθμευση. Άμεση εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών σε συνδυασμό με την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας και της αύξησης των Πάρκινγκ.

iii) Μικροέγκλημα. Άμεση εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών σε συνδυασμό με την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας σε εξοπλισμό και προσωπικό. Ειδική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνόμων στο σύγχρονο έγκλημα.

δ) Ψηφιακές υπηρεσίες στο Δήμο Ήλιδας

i) ΠληρωμέςΕφαρμογή προγράμματος όλων των πληρωμών του Δήμου ψηφιακά. Ελάχιστες οι επαφές με τους υπαλλήλους του Δήμου και των πολιτών. Ο Δήμος και οι Δημοτικοί υπάλληλοι θα επικοινωνούν με τους πολίτες και θα γίνεται άμεση και γρήγορη με διαφάνεια και νομιμότητα.

ii) Επικοινωνία. Για κάθε θέμα μεταξύ πολιτών και Επιχειρήσεων θα υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία επικοινωνίας και επαφής. Η δέσμευση των υπαλλήλων για άμεση απάντηση θα είναι σαφής, ρητή και κατηγορηματική, σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Ελάχιστες οι επαφές με τους υπαλλήλους του Δήμου και των πολιτών. Ο Δήμος και οι Δημοτικοί υπάλληλοι θα επικοινωνούν με τους πολίτες και θα γίνεται άμεση και γρήγορη με διαφάνεια και νομιμότητα.

ε) Κ.Ε.Π. Δήμου Ήλιδας. Αναβάθμιση και ενίσχυση με εξοπλισμό και προσωπικό. Ειδική πλατφόρμα με νέα ιστοσελίδα του ψηφιακού ΚΕΠ του Δήμου Ήλιδας.

στ) Καλλωπισμός. Στα πλαίσια του προγράμματος Κηπούπολη” θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα, με αρχή την πλατεία Μπελογιάννη και τις άλλες πλατείες, καλλιέργειας κήπων με φυτά, λουλούδια, θάμνοι και δέντρα, από ειδικό γεωπόνο και αρχιτέκτονα – διακοσμητή δημοσίων εξωτερικών χώρων, ώστε να καλλιεργηθεί η ομορφιά και η ευχάριστη αίσθηση της φύσης στην πόλη.

ζ) Παιδικές χαρές. Ειδικά προγράμματα αναβάθμισής τους, κάθε μεγάλη γειτονιά να έχει παιδική χαρά, πιστοποιημένη και ασφαλής για τα παιδιά μας.

η) Φωτισμός σε όλες τις γειτονιές. Ειδικό πρόγραμμα έντασης φωτισμού, με εκτεταμένη παρουσία φωτοβολταϊκών και λαμπών οικονομίας. με ειδικό αισθητικό σχεδιασμό.

Από το πρόγραμμα 36 Κοινοτήτων. 36 Κεφάλαια Ανάπτυξης: Για την Αμαλιάδα

ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Η πρωτεύουσα πόλη μας.

Στην πρωτεύουσα του Δήμου θα πρέπει να δούμε το νέο Δημαρχείο πού θα στεγάζεται, για τα επόμενα χρόνια. Οι χειρισμοί της προηγούμενης 25ετίας Διοίκησης έχουν αφήσει το Δήμο Ήλιδας, ουσιαστικά χωρίς Δημαρχιακό κτίριο.

Κεντρική θέση μας είναι να υπάρχει ένα κεντρικό κτίριο στην πόλη της Αμαλιάδας, με όλες τις δημοτικές υπηρεσίες και το γραφείο του Δημάρχου.

Επίσης η επιδίωξη της αποκέντρωσης των πολιτικών γραφείων, των Αντιδημάρχων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Πολλές κοινότητες μπορούν να φιλοξενήσουν Αντιδημαρχίες.

Τα διάσπαρτα κτίρια του Δήμο, θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένη χρησιμότητα και δράση. θα στηρίζονται σε επικαιροποιημένη αρχιτεκτονική μελέτη, που θα δίνει χαρακτήρα, νόημα και θα ενοποιεί τον αστικό χώρο της Αμαλιάδας.

Στόχος: Η αναβάθμιση της πόλης σε σύγχρονη, πράσινη και με πολλές εστίες κοινωνικότητας για τους πολίτες.

Αστικό Κέντρο Αμαλιάδας

  • Ολοκλήρωση των σχεδίων πεζοδρόμησης και αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αμαλιάδας, με επιτάχυνση των έργων από προηγούμενα προγράμματα της περασμένης δεκαετίας.(Βλέπε 8. Ανάπλαση όλων των πλατειών και των Πεζόδρομων της Αμαλιάδας.)
  • Πλατείες. Αρχιτεκτονικές μελέτες και επιτάχυνση προγραμμάτων ανάπλασης.
    • Πλατεία Λαζαράκη
    • Πλατεία Αγίου Αθανασίου
    • Πλατεία Νικολάου Μπελογιάννη
    • Πλατεία Ηρώων
    • Πλατεία Ανεμόμυλου
    • Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως
    • Πλατεία Αγίου Γεωργίου
    • Πλατεία Δημοκρατίας
    • Πλατεία Ελευθερίας
    • Άλλες πλατείες
  • Πεζόδρομοι. α) Διαρρύθμιση του κεντρικού περιπάτου – πεζόδρομου που ακολουθεί τη “Σοχιά”.
  • Γιορτές Αμαλιάδας. (Βλέπε παρακάτω: 25. Πολιτισμός – Αθλητισμός.)
  • ΚΤΕΛ. Μεταφορά και αποσυμφόρηση του κέντρου της Αμαλιάδας.
  • Καλλωπισμός κήπων
  • Τοπόσημα – Αγάλματα – σιντριβάνια. Νέος “Χάρτης” πολιτιστικής διαδρομής και ανάπτυξη “Ταυτότητας” της πόλης, μέσω των τοπόσημών της.

Συνοικίες

  • Παπακαυκά. α) Αναμόρφωση χώρου πλατείας συνοικίας. β) Νερό και αποχέτευση σε πρώτη προτεραιότητα για τις κατοικίες της συνοικίας.
  • Πλατεία Ανεμόμυλου
  • Λαϊκή. (Βλέπε παρακάτω: 18. Ανάπτυξη μόνιμης στέγης Λαϊκής Αγοράς.)
  • Στάδιο – γήπεδο
  • Περιοχές γραμμών τρένου
  • Περιοχή Νοσοκομείου
  • Πλατεία Δημοκρατίας
  • Είσοδος Πόλης
  • Γιορτές συνοικιών 
  • Καλίτσα
  • Άλλες ειδικές περιοχές της πόλης της Αμαλιάδας.

Παραλιακές περιοχές Αμαλιάδας, Δήμου Ήλιδας.

Κουρούτα

  • Δημοτικό Κάμπινγκ. α) Εφαρμογή νόμων για τις περιουσίες και τις δημόσιες εκτάσεις βόρεια και Νότια του Δημοτικού Κάμπινγκ. β) Διεκδίκηση για αγορά από το Δήμο του Δημοτικού Κάμπινγκ ή στενή συνεργασία με την ΕΤΑΔ για αξιοποίηση του Κάμπινγκ αποτελεσματικά, ανταγωνιστικά και με άμεσα οφέλη για τους πολίτες.  γ) Στρατηγικός σχεδιασμός ενός σύγχρονου Κάμπινγκ ευρωπαϊκής πόλης.
  • Ετήσιο Φεστιβάλ “Έναρξης Τουριστικής Περιόδου”
  • Αναβάθμιση εκθέσεως Βιβλίου.
  • Παραλιακός πεζόδρομος που να έχει το χαρακτήρα “ειδικής διαδρομής”, που να συνδέει όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ήλιδας.
  • Συνεργασία με επαγγελματίες (Ξενοδόχους, μαγαζιά εστίασης, καφέ και ποτού, ελεύθερους επαγγελματίες)
  • Ειδικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχέδιο ένταξης περιοχών για ανοικοδόμηση κατοικιών με σεβασμό στους περιβαλλοντικούς νόμους και κανόνες της πολιτείας.
  • Τοπόσημα και Αγάλματα σε ειδική αρχιτεκτονική μελέτη
  • Ύδρευση – Αποχέτευση- Βιολογικός καθαρισμός
  • Έργα παραλίας Κουρούτας
  • Ασφαλτόστρωση – πάρκινγκ – πεζοδρόμια
  • Καλλωπισμός
  • Καθαριότητα
  • Μέσα Μαζικής μεταφοράς
  • Σύνδεση με άλλες παραλίες του Δήμου Ήλιδας. Σύνδεση με άλλα τουριστικά σημεία.

Παλούκι

  • Αξιοποίηση λιμανιού Παλουκίου, με έμφαση και στη φιλοξενία σκαφών αναψυχής και ιστιοπλοϊκών σκαφών
  • Ειδικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχέδιο ένταξης περιοχών για ανοικοδόμηση κατοικιών με σεβασμό στους περιβαλλοντικούς νόμους και κανόνες της πολιτείας.
  • Συνεργασία με επαγγελματίες
  • Ύδρευση – Αποχέτευση- Βιολογικός καθαρισμός
  • Έργα παραλίας
  • Ασφαλτόστρωση – πάρκινγκ – πεζοδρόμια
  • Καλλωπισμός
  • Καθαριότητα
  • Μέσα Μαζικής μεταφοράς
  • Σύνδεση με άλλες παραλίες του Δήμου Ήλιδας. Σύνδεση με άλλα τουριστικά σημεία.

Μαραθιά

  • Οργάνωση Ελεύθερου Κάμπινγκ για όλες τις εποχές.
  • Αναβάθμιση δρόμου Μαραθιάς Αμαλιάδας (Ρήγα Φεραίου). Περιοχή Βιολογικού Δήμου Ήλιδας.
  • Αναβάθμιση δρόμου Μαραθιάς Παραλίας Μαραθιάς.
  • Προβολή, ανάδειξη, καθαρισμός, προστασία και ειδικό πρόγραμμα του Δάσους Μαραθιάς.

Κοινότητες Αμαλιάδας γύρω από την αστική πόλη

Άγιος Ιωάννης

Η Παναγιά (Περιοχή Φραγκαβίλλας)

Λαβδέικα

Τσαφλέικα

Τσιχλέικα

Άλλες κοινότητες

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Δείτε παραπάνω στο 2. Ειδικό πρόγραμμα για την Πηνεία και:

Ειδικό πρόγραμμα για την καθημερινότητα για κάθε κοινότητα του Δήμου Ήλιδας που απαντά σε κάθε θέμα από τα παρακάτω:

1) Ύδρευση – Αποχέτευση

2)Δρόμοι – πεζοδρόμια

3)Σύνδεση με άλλα σημεία ενδιαφέροντος

4)Μεταφορά υπηρεσίας Δήμου Ήλιδας

Για κάθε Κοινότητα θα υπάρχει συγκεκριμένα πρόγραμμα στο “36 Κοινότητες. 36 Κεφάλαια”

4. Δράσεις Πρωτοβουλιών Νεολαίας Παιδείας.

α) Επανίδρυση του Γεωπονικού Πανεπιστημιακού τμήματος

β)Οργάνωση και υποστήριξη Επιτροπών Παιδείας

γ) Κτιριακές υποδομές για τη Νεολαία, για την νεανική έκφραση και δημιουργία.

δ) Οργάνωση εκπαίδευσης Τοπικής ιστορίας

ε) Προγράμματα ΚΕΚ Δήμου Ήλιδας

στ) Μουσειακή Παιδεία

ζ) Σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Ήλιδας

η) Δράσεις κατά της Ανεργίας των Νέων: i) Συνέργειες με ΟΑΕΔ

θ) Δημιουργία Πολυχώρου Δημιουργίας των Νέων

ι) Στέγη Νεοφυών επιχειρήσεων Νέων

5. Δράσεις Υγείας.

α)Κέντρα Υγείας. Ενίσχυση με ειδικό εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων.

β) Περιφερειακά Ιατρεία.

γ) Ίδρυση μονάδας Πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Αμαλιάδα.

δ) Κινητό δίκτυο Ιατρών,

ε) Συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας για κοινές δράσεις ενίσχυσης της Υγείας.

στ) Προγράμματα πρόληψης και πρόνοιας

ζ) Δημιουργία μόνιμης θέσης στην Πηνεία Ασθενοφόρου για άμεση διακομιδή πολιτών και ασθενών

6. Δημιουργία Πάρκινγκ στην Αμαλιάδα.

α)Ανάπτυξη Πάρκινγκ στην Αμαλιάδας, με στόχο τα 2000 ελεύθερα και οργανωμένα, ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της στάθμευσης.

β) Εκμετάλλευση όλων των χώρων από πολίτες για πάρκινγκ με ελεύθερη είσοδο.

γ) Διερεύνηση για οργανωμένο Δημοτικό Πάρκινγκ με έσοδα για το Δήμο.

7. Σύσταση Δ.Ε.Υ.Α.ΗΛ.

Μέσα στο πρώτο 6μηνο του πρώτου έτους με ειδική τιμολογιακή πολιτική. Η ντροπιαστική πολιτική από το 2010 να είμαστε από τους μοναδικούς Δήμους που δεν έχουν Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης με τέτοιο πληθυσμό τελειώνει άμεσα.

α) Ίδρυση και υλοποίηση ΦΕΚ Δ.Ε.Υ.Α.ΗΛ.

β) Δίκτυο Ύδρευσης, σε όλο το Δήμο Ήλιδας και ψηφιακά Υδρόμετρα παντού.

γ) Εμφιαλωτήριο Νερού.

δ) Τιμολογιακή πολιτική.

i) Παλαιά χρέη. Ειδική τιμολογιακή ρύθμιση για τα παλιά χρέη.

ii) Λογαριασμοί – Ταμειακή πολιτική. Στόχος να δημιουργηθεί ένα σοβαρό πλαίσιο προγραμματισμού πληρωμών λογαριασμών, παράλληλα με την πολιτική ότι πληρώνει περισσότερα όποιος καταναλώνει περισσότερο νερό.

ε) Τεχνική υπηρεσία Δ.Ε.Υ.Α.ΗΛ. Επανασύστασή της με ενίσχυση ειδικού προσωπικού με μόνιμο και προσωρινό χαρακτήρα. Την πρώτη χρονιά θα υπάρχουν συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα και όσο οργανώνεται η υπηρεσία τόσο θα υπάρχει περισσότερη εσωτερική παρουσία δημοτικών υπαλλήλων, πάντα προς όφελος του καταναλωτή και του πολίτη.

8. Ανάπλαση όλων των πλατειών και των Πεζόδρομων της Αμαλιάδας.

Το κόσμημα της Αμαλιάδας ως Μεγάλος Περίπατος” με νέα αρχιτεκτονική μελέτη και με επίκεντρο το πράσινο και την καθημερινότητα του Πολίτη. Μία απέραντη Κηπούπολη”. Θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα, με αρχή την πλατεία Μπελογιάννη και τις άλλες πλατείες, καλλιέργειας κήπων με φυτά, λουλούδια, θάμνοι και δέντρα, από ειδικό γεωπόνο και αρχιτέκτονα – διακοσμητή δημοσίων εξωτερικών χώρων, ώστε να καλλιεργηθεί η ομορφιά και η ευχάριστη αίσθηση της φύσης στην πόλη.

α) Ιστορική συνέχεια με τη Σοχιά.

β) Σύνδεση με τα τοπόσημα, τα αγάλματα, τα κτίρια και την Ιστορία του τόπου.

γ) Στόχος να γίνει ο καθημερινός περίπατος των πολιτών.

δ) Αρχιτεκτονικές μελέτες για ανάπλαση όλων των πλατειών της Αμαλιάδας, με κοινό στόχο την ανακούφιση της καθημερινότητας του Πολίτη

9. Υποστηρικτική βοήθεια στις Κοινότητες για δρόμους, δημόσιους χώρους και βλάβες.

α) Αγορά ή ενοικίαση μηχανημάτων για τις κοινότητες.

β) Οργάνωση των χειριστών και των οδηγών με αποτέλεσμα την κάλυψη αναγκών για όλο το χρόνο όχι μόνο το Καλοκαίρι. Συντονισμός Τεχνικής Υπηρεσίας και ΔΕΥΑΗΛ για άμεση εξυπηρέτηση.

γ) Εβδομαδιαίο πρόγραμμα επίσκεψης σε όλες τις κοινότητες τεχνικού κλιμακίου για επιδιορθώσεις βλαβών.

δ) Άμεση αντίδραση Προέδρου Κοινότητας, Συμβούλου επίβλεψης για καθοδήγηση των θεμάτων της Κοινότητας και άμεσες ενέργειες προς επίλυσή του.

10. Πολιτικές για τα ατομικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων, της γυναίκας, των μειονοτήτων, των μεταναστών. Δικαιώματα Ζώων.

α) Ενίσχυση σωματείων μεταναστών.

β) Ενίσχυση των σωματειακών οργανώσεων των ΡΟΜΑ.

γ) Αναβάθμιση έργων συνοικιών Παπακαυκά και Αγίας Άννας.  

δ) Ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης ΡΟΜΑ για τις σχολική διαρροή.

ε) Πρόγραμμα υποστήριξης κατά της κακοποίησης των γυναικών.

στ) Ειδικές ημερίδες ενημέρωσης και εμψύχωσης

ζ) Ειδικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Ειδικές πολιτικές φιλικές για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα ζώα

11. Χάρτης Οδών στην Αμαλιάδα και Κοινοτήτων για ασφαλτόστρωση.

α) Διαφανής και ολοκληρωμένος σχεδιασμός αναβάθμισης του συνόλου των οδών του Δήμου Ήλιδας.

β) Όλοι οι βασικοί δημοτικοί δρόμοι να έχουν άσφαλτο.

γ) Όλοι οι βασικοί αγροτικοί δρόμοι να έχουν χαλικόστρωση.

12. Αναδιοργάνωση υπηρεσίας καθαριότητας με κλιμάκιο από το Δήμο προς τις Κοινότητες.

α) Πρόγραμμα εβδομαδιαίας φροντίδας καθαριότητας δημοσίων δρόμων.

β) Ειδικό κλιμάκιο με εργάτες για καθαριότητα όλον τον χρόνο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

13. Συνεργασία Πυροσβεστικής Δασαρχείου Αστυνομίας Δήμου για τις έκτακτες περιπτώσεις.

α) Πρόγραμμα για φωτιές, για πλημμύρες όλων των απομακρυσμένων περιοχών.

β) Ειδική μέριμνα και συντονισμός με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

γ) Ειδικός σχεδιασμός για το Καλοκαίρι και για τις έκτακτες καταστάσεις λόγω κλιματικής αλλαγής.

14. Προτεραιότητα στην Καταπολέμηση της Διαφθοράς και της Διαπλοκής.

α) Ψηφιοποίηση όλων των συναλλαγών του Δήμου με τους Δημότες.

β) Ειδικό ταμείο για κάθε κοινότητα, ανεξάρτητο από τις «σχέσεις» Δημάρχου και Προέδρου.

γ) Δημοσιοποιημένο και οργανωμένο πρόγραμμα Ασφαλτόστρωσης και μοίρασμα χαλικιών σε όλες τις κοινότητες.

15. Ταμείο από το μισθό του Δημάρχου.

α) Ο Ανδρέας Παπαδάκος δίνοντας το παράδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς δεν θα εισπράττει το μισθό του Δημάρχου.

β) Με αυτά τα χρήματα θα χρηματοδοτηθούν ανάγκες πολιτών και βοήθεια μέσω οδοιπορικών σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους στο έργο τους, της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.

16. Ανάπτυξη Δημοτικού Ραδιοφώνου.

α) Στο πνεύμα του Σπύρου Μπεράτη θα αναπτυχθεί το Δημοτικό ραδιόφωνο με στόχο θα γίνει βιώσιμο και ενεργό.

Β) Σε συνεργασία με το σύλλογο των Δημοτικών ραδιοφώνων και ΜΜΕ Ελλάδας θα εφαρμοστεί το σχέδιο αναβάθμισης του παλαιότερου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα.

γ) Ίδρυση Αίθουσας «Σπύρος Μπεράτης».

δ) Αναβάθμιση στην ψηφιακή εποχή με ιδιαίτερη παρουσία και χρήση του internet.

17. Σύσταση Ειδικών ταμείων Κοινότητας.

α) Κάθε μία από τις 36 κοινότητες θα έχουν δικό τους ταμείο, σύμφωνα με τους Νόμους και τις ειδικές διατάξεις, από χρήματα του προϋπολογισμού, κρατικές ενισχύσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα, έτσι ώστε η καθημερινότητα του Πρόεδρου και του Προεδρείου της κοινότητας να επιλύεσαι άμεσα.

β) με διαφάνεια και λογοδοσία όλες οι δαπάνες θα ελέγχονται.

γ) Κόβεται η διαφθορά και η διαπλοκή του Δημάρχου με τις κοινότητες (χαλίκια, τσιμέντο, καθαρισμοί).

18. Ανάπτυξη μόνιμης στέγης Λαϊκής Αγοράς.

α) Μόνιμος χώρος Λαϊκής Αγοράς.

β) Στεγασμένη Λαϊκή αγορά σε συνεργασία με τα σωματεία Παραγωγών και εμπόρων.

γ) Αναβάθμιση και προβολή της Λαϊκής Αγοράς Αμαλιάδας.

19. Ειδικά Πολεοδομικά σχέδια Δήμου Ήλιδας.

α) Νέο πολεοδομικό σχέδιο με τα νέα δεδομένα δόμησης.

i) Τοπικά και ειδικά χωρικά σχέδια ΤΧΣ και ΕΧΣ.

ii) Καθορισμός ζωνών χρήσεων σε εκτός σχεδίου περιοχές (Βιομηχανικές – βιοτεχνικές ζώνες, Τουριστικές ζώνες, ζώνες υψηλής παραγωγικότητας κ.α.).

β) Σχεδιασμός νέας πύλης εισόδου από την νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου

γ) Επανασχεδιασμός της σύνδεσης Κέντρου Αμαλιάδας με Κουρούτα.

i) Υπογειοποίηση Πετραλιά.

ii) Δύο (02) κόμβοι στην ευθεία εισόδου Αμαλιάδας

iii) Ποδηλατοδρόμος – Πεζοδρόμια.

iv) Γέφυρα κόμβου παλαιάς εθνικής οδού.

20. Οικονομικά του Δήμου Ήλιδας.

α) Εξορθολογισμός του Προϋπολογισμού

β) Ισολογισμοί προηγούμενων ετών.

γ) Μείωση Δημοτικών τελών

δ) Οργάνωση ταμειακής υπηρεσίας:

i) Ψηφιακές πληρωμές. Εφαρμογή προγράμματος όλων των πληρωμών του Δήμου ψηφιακά. Ελάχιστες οι επαφές με τους υπαλλήλους του Δήμου και των πολιτών. Ο Δήμος και οι Δημοτικοί υπάλληλοι θα επικοινωνούν με τους πολίτες και θα γίνεται άμεση και γρήγορη με διαφάνεια και νομιμότητα.

ε) Πρόγραμμα έργων Κοινοτήτων.

στ) Μείωση των Δημοτικών τελών με τον εξορθολογισμό των εξόδων και εσόδων του Προϋπολογισμού.

21. Ανάπτυξη παραλιακού μετώπου.

Από την Αγία Μαρίνα προς Παλούκι και Κουρούτα, φτάνουμε στις παραλίες Μαραθιάς, Ροβιάτας και καταλήγουμε στην παραλία Σαβαλίων. Ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο ύψιστης προτεραιότητας.

(Βλέπε παραπάνω στο 3. Για την Αμαλιάδα Παραλιακές περιοχές Αμαλιάδας, Δήμου Ήλιδας.)

α) Δημιουργία παραλιακής διαδρομής, για πεζούς, για ποδηλάτες, για αυτοκίνητα.

β) Θαλάσσια διαδρομή μεταξύ των παραλιών, με σύμπραξη με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

γ) Διαφημιστική προβολή ως ενιαία Παραλία Δήμου και συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα για συνέργειες στη διαφήμιση και προώθηση των επιχειρήσεων, της φυσικής ομορφιάς και της παραλίας.

22. Ανάπτυξη τεχνητής λίμνης Φράγματος Πηνειού.

Η Ανάπτυξη της Λίμνης του Φράγματος Πηνειού, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Δήμου Ήλιδας μαζί με την Ανάπτυξη του Παραλιακού μετώπου και την Ανάδειξη της Αρχαίας Ήλιδας. Η Ανάπτυξη σχετίζεται τόσο Τουριστικά, όσο ως υποδομή τροφοδοσίας ζωτικού δημόσιου αγαθού. Επίσης σχετίζεται με “εξωτερικότητες”, αφού η Ανάπτυξή της θα επιφέρει τροφοδοτική ανάπτυξη στις γύρω περιοχές και στο Δήμο Ήλιδας. Κάθε πρωτοβουλία, Ιδιωτική ή Δημόσια, πρέπει να στηρίζεται στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση των συμφερόντων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ένα κομμάτι της Ανάπτυξης είναι φυσικά και η εκμετάλλευση των γύρω περιοχών με φωτοβολταϊκά στοιχεία και άλλες ενεργειακές πηγές που θα βοηθήσουν το Δήμο Ήλιδας στον ενεργειακό του οικονομικό σχεδιασμό.

i) Κέντρο προπονήσεων κωπηλασίας.

β) Υλοποίηση προγράμματος Περιφέρειας ανάπτυξης του Αναψυκτήριου.

γ) Πρόγραμμα προβολής και ανάδειξης της λίμνης με τη βοήθεια του «Δικτύου Πόλεων με λίμνες».

δ) Διαφημιστική προβολή και προώθηση της Λίμνης.

23. Πράσινη Ανάπτυξη.

α) Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ανακύκλωσης από την πηγή στην Αμαλιάδα και στις κοινότητες.

β) Ανάπλαση όλων των πλατειών και ανάπτυξη Πεζόδρομου Όθωνος Αμαλίας άξονας μέχρι το Δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας.

γ) Σχέδιο πράσινες στέγες, ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για αστικές περιοχές.

δ) Αντικατάσταση των δημοτικών μηχανημάτων, αυτοκινήτων και φορτηγών με νέα λιγότερο ενεργοβόρα καύσιμη ύλη.

ε) Όλα τα Δημοτικά κτίρια με σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας και εκτεταμένη χρήση πράσινης ενέργειας.

24. Ψηφιακή εποχή.

α) Γραφεία Ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε Πάτρα, Αθήνα, Βρυξέλλες.

β) Αναβάθμιση ψηφιακά του Δημοτικού Ραδιοφώνου Αμαλιάδας.

γ) Ηλεκτρονικοποίηση συναλλαγών με τους Δημότες.

δ) Ψηφιακές πληρωμές.

ε) Ψηφιακός, διαδραστικός, τουριστικός, πολιτιστικός και επιχειρηματικός χάρτης Δήμου Ήλιδας.   

στ) Ψηφιακή κάρτα Δημότη για δικαιώματα και υποχρεώσεις του.

25. Πολιτισμός – Αθλητισμός.

Φτιάχνοντας το City Branding του Δήμου Ήλιδας τον 21ο αιώνα, ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι Ανάπτυξης και δημιουργίας.

α)Πρόταση για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2035”.

β) Πρόγραμμα τοπικών Φεστιβάλ Κοινοτήτων και εμβληματικών Φεστιβάλ εποχών.

γ) Ανάδειξη των χώρων Πολιτισμού στο Δήμο Ήλιδας.

δ) Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ήλιδας.

i)Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

ii) Διασύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία.

iii) Ειδική διασύνδεση με το Κατάκολο και ρυθμίσεις για ευκολότερη πρόσβαση Λεωφορείων και Τουριστών.

ε) Ενίσχυση και Ανάπτυξη όλων των Αθλητικών Σωματείων της περιοχής με διαφάνεια. Ειδική ενίσχυση του Ιστορικού Αστέρα Αμαλιάδας και του Κόροιβου Αμαλιάδας.

στ) Επανασύσταση της Δημοτικής Φιλαρμονικής και αξιοποίηση σε κεντρικές εκδηλώσεις του Δήμου.

i) Πρόγραμμα καλλιέργειας μουσικής και μουσικών οργάνων.

ζ) Ενίσχυση των Πολιτιστικών, Αθλητικών Σωματείων και Συλλόγων, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, με εμβληματική επιστροφή – διάθεση του συνόλου του 3% των Δημοτικών τελών του Δήμου Ήλιδας.

η) Ολοκλήρωση γηπέδου Τένις σε όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για καλλιέργεια του Αθλήματος.

26. Μονάδα επεξεργασίας Απορριμμάτων Τριανταφυλλιάς (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΦΟΣΔΑ)

Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους της Ηλείας, με ειλικρίνεια και συνεργασία ο ΦΟΣΔΑ θα μπει σε νέα εποχή αναδιάταξης.

α) Άμεση υλοποίηση αρχικού σχεδιασμού με ΧΥΤΥ και εργοστάσιο ανακύκλωσης.

β) Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

γ) Ισχυρό management για ισχυρούς Δήμους

δ) Ορθολογισμός στις σχέσεις με ανάδοχη εταιρία.

27. Διεκδικήσεις από το κεντρικό Κράτος

Με αρωγό το Δήμο, την υποστήριξη όπου είναι δυνατό, με γνώμονα το συμφέρον του Δημότη αλλά με γνώση των αρμοδιοτήτων μας θα απαιτήσουμε μία αξιοπρεπής Ανθρώπινη πόλη και κοινότητες.

α) Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Σταθεροποίηση και Ανάπτυξη. (Βλέπε παραπάνω στο 1. Νοσοκομείο Αμαλιάδας)

β) Πανεπιστημιακή σχολή

γ) Νέος πολεοδομικός σχεδιασμός Δήμου Ήλιδας. (Κατάργηση ΦΕΚ για οικοδόμηση, περιοχές NATURA κλπ)

δ)Κάμπινγκ Κουρούτας.

i) Εφαρμογή νόμων για τις περιουσίες και τις δημόσιες εκτάσεις βόρεια και Νότια του Δημοτικού Κάμπινγκ.

ii) Διεκδίκηση για αγορά από το Δήμο του Δημοτικού Κάμπινγκ ή στενή συνεργασία με την ΕΤΑΔ για αξιοποίηση του Κάμπινγκ αποτελεσματικά, ανταγωνιστικά και με άμεσα οφέλη για τους πολίτες.

ε) Πρωτοδικείο

στ) Πολεοδομία.

ζ) Εθνικός Δρόμος Πατρών – Πύργου. α) Διόδια, β) Ανάπτυξη εξόδων – εισόδων στο Δήμο Ήλιδας

η) Αλλαγή θέσεις του ΚΤΕΛ Αμαλιάδας

θ) Αλλαγή θέσης του Αστυνομικού τμήματος στην Αμαλιάδα.

28. Ύδρευση Διυλιστήριο τεχνητής λίμνης Φράγματος Πηνειού.(Σύνδεσμος Ύδρευσης «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ»)

α) Ενεργειακή του απεξάρτηση από τη ΔΕΗ με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στοιχείων.

β) Έλεγχος και εξυγίανση των οικονομικών.

γ) Αναβάθμιση λειτουργίας και πρόσληψη υπαλλήλων

29. Βιολογικός Δήμου Ήλιδας

α) Διασύνδεση με τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις στην Κουρούτα.

β) Άμεσα όλες οι ενέργειες για τη διασύνδεση με τις κατοικίες στις κοινότητες, ειδικά των κοινοτήτων με μεγάλο πληθυσμό.

γ) Αναβάθμιση λειτουργίας και πρόσληψη υπαλλήλων  

δ) Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

ε) Ισχυρό management για ισχυρούς Δήμους

στ) Ορθολογισμός στις σχέσεις με ανάδοχη εταιρία.

30. Ανάπτυξη ενεργειακών εναλλακτικών πηγών

Με στόχο τη μείωση των χρεών, τη μείωση των δημοτικών τελών και την προστασία του Περιβάλλοντος.

α) Υλοποίηση ενεργειακών ομάδων και κοινοτήτων.

β) Φωτοβολταϊκά στο Διυλιστήριο.

γ) Φωτοβολταϊκά στο κολυμβητήριο και στις υπόλοιπες δομές του Δημοτικού Σταδίου.

31. Αγροτική Ανάπτυξη.

α) Συνεργασία με τον Τ.Ο.Ε.Β. για την ανάπτυξη και υπογειοποίηση του αρδευτικού.

β) Δημιουργία τοπικής αγοράς προϊόντων για τοπικού Δημοπρατηρίου.

γ) Πολιτική τοπικών προϊόντων ονομασίας προέλευσης και σύνδεσής τους με τις παγκόσμιες αγορές και το τοπικό Δημοπρατήριο.

32. Πολιτική για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

α) Ειδική σήμανση σε όλους τους ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ.

β) Είσοδος σε όλα τα δημοτικά κτίρια για ΑΜΕΑ.

γ) Ειδικός σύνδεσμος για ενημέρωση και επικοινωνία με το Δήμο Ήλιδας για ΑΜΕΑ.

33. Νομικά Πρόσωπα Δήμου Ήλιδας.

Η Διοικητική (Σύγχρονο Management), η λογιστική και νομική αναβάθμιση όλων των νομικών προσώπων, είναι βασική ανάγκη στις σημερινές συνθήκες. Θα υπάρξει οικονομικός και ορθολογικός σχεδιασμός, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση των Νομικών προσώπων. Μετά από την καταγραφή και ολοκλήρωση του σχεδιασμού, θα μπορούν τα Νομικά πρόσωπα το καθένα να παίξει τον Αναπτυξιακό ρόλο που του αρμόζει.

α) Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ήλιδας “Ο ΉΛΕΙΟΣ” . (Βλέπε παραπάνω: 25. Πολιτισμός – Αθλητισμός.

β)ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Α.Ε.(ΔΗ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Α). Αρχιτεκτονική μελέτη και σχεδιασμός από την αρχή των εμβληματικών κτιρίων και των σκοπών των υπηρεσιών που στεγάζονται σε αυτά.

(Βλέπε παραπάνω στο 3. Αμαλιάδα Η πρωτεύουσα πόλη μας)

i)Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας. ii) Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη. iii) Συνεδριακό κέντρο Δήμου Ήλιδας. iv) Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας. v) Άλλα κτίρια, κληροδοτήματα. vi) Βοηθητικοί χώροι. vii) Κτίρια για ενοικίαση.

γ) Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ήλιδας

δ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ-ΡΑΔΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ-ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ (R.S.A.). (Βλέπε παρακάτω: 16. Ανάπτυξη Δημοτικού Ραδιοφώνου.)

ε) Διυλιστήριο. (Σύνδεσμος Ύδρευσης «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ»).(Βλέπε παρακάτω: 28. Ύδρευση Διυλιστήριο τεχνητής λίμνης Φράγματος Πηνειού.(Σύνδεσμος Ύδρευσης «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ»)

στ) Σχολικές επιτροπές Δήμου Ήλιδας. α) Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή δ. Ήλιδας. β) Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δ. Ήλιδας.

ζ) Επιτροπή Παιδείας Δήμου Ήλιδας.

34. Ανάπτυξη όλων των δομών και προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας, πρόνοιας και βοήθειας στους αδύναμους κοινωνικά και οικονομικά συνδημότες.

α) Κοινωνικό Φροντιστήριο

β) Κοινωνικό Φαρμακείο

γ) ΚΗΦΙ

δ)Κοινωνικό παντοπωλείο

35. Ανάπτυξη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

α) Γραφεία στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανάπτυξη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

β) Ειδικό γραφείο στην Πάτρα και στην Αθήνα «Ανάπτυξης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων».

γ) Διεκδίκηση έδρας Ευρωπαϊκού Οργανισμού στο Δήμο Ήλιδας.

δ) Συμμετοχή σε προγράμματα της Αδριατικής και της Μεσογείου.

36. Δημοτικές υπηρεσίες Δήμου Ήλιδας.

α) Κτιριακές εγκαταστάσεις Δήμου: i) Μεταστέγαση και εξορθολογισμός Υπηρεσιών.

β) Εξοπλισμός και Αποθήκη Δήμου

γ) Οργανόγραμμα και ψηφιακό job Description.

i) Ολοκλήρωση του Οργανογράμματος στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ii) Συμμετοχή στο πρόγραμμα Κινητικότητας.

δ) Αξιολόγηση υπαλλήλων και Προϊσταμένων

ε) Ενεργοποίηση του Συμπαραστάτη του Δημότη.

στ) Πρόγραμμα κάλυψης βλαβών μελετών και ειδικό τμήμα αυτεπιστασίας Τεχνικής Υπηρεσίας.

Θέτουμε τις βάσεις για το νέο Δήμο Ήλιδας, ένα Δήμο:

Σύγχρονο, ψηφιακό και με σεβασμό για το περιβάλλον.

Με ενδιαφέροντα και προοπτικές για τους Νέους.

Με πρότυπο μοντέλο Διοίκησης για την Ελλάδα.

Με Δήμαρχο για όλους τους Πολίτες ανεξαρτήτως που ανήκουν, που μένουν ή τι ψήφισαν.